top of page

První sešlost Stříbrovlásek pod záštitou foto projektu SAMA SEBOU a fotografky Remi Doe...

Aktualizováno: 14. 10. 2022


Ženy jsou krásné i se svými šedinami.
Šest stříbrovlásek do projektu SAMA SEBOU.

Foto projekt SAMA SEBOU - Stříbrovláska jsem založila v minulém roce tj. 2021, protože jsem v té době sama řešila přijetí svých šedin. Byla jsem součástí rozrůstající se skupiny žen, které se stejně jako já rozhodly "přiznat barvu" a nechávaly si růst své vlasy tak, jak jim je nadělila matka příroda, tj. i se svými šedinami či stříbřinami. A protože je mi fotografování blízké, rozhodla jsem se vytvořit unikátní fotografický projekt, který bude tyto krásné ženy sdružovat a inspirovat ostatní ženy, které mají ze svých šedin obavy.


Prostřednictvím projektu bych ráda změnila pohled na šedé vlasy, aby nebyly chápány, jako známka stáří, ale jako z námka zralosti a přijetí sama sebe.



Samozřejmě nechci šedé vlasy za každou cenu vnucovat všem, protože i já jsem si vlasy léta barvila a byla jsem spokojená tmavovláska. Jakmile jsem se však cítila být chycená v pasti, že když si vlasy neobarvím, tak budu vypadat nehezky či staře, tak jsem začala být opravdu frustrovaná a potřebovala jsem to změnit. Když pak vidím všechny ty ženy, které se nebály přiznat své přirozené vlasy šedé a bílé a doslova září jedinečností a jakousi jiskrou, tak vlastně nechápu, proč jsou šediny u žen takové tabu...?


Jsou šediny u žen takový problém? Nemyslím si...

Unikátnost žen v souladu s jedinečností autorských šatů a šperků lokálních umělců a designérů

V té době jsem také navštívila svůj první Dyzajn market a byla jsem doslova uchvácená všemi jedinečnými autorskými výrobky, které byly dílem českých umělců a designérů. Tak jako je pro mě unikátní každá žena, která se rozhodne přestat si barvit vlasy a nechat je i sebe zářit, tak se mi líbí unikátnost a jedinečnost šatů, šperků a jiných výrobků, které jsou dílem českých a slovenských umělců, autorů a designérů... a když by se toto nějak propojilo, tak může vzniknout něco naprosto krásného, zajímavého a jedinečného, co je pospolu v naprostém souladu...


Právě na Dyzajn marketu se mi zrodila v hlavně myšlenka propojit Stříbrovlásky s lokálními autory a umělci, ale chtělo to čas.

Protože však projekt SAMA SEBOU - Stříbrovláska byl na svém začátku, tak jsem toto nechala "dozrát" a věnovala se stříbrovláskám a jejich focení.




Na podzim, když se pak blížila zima a se mi vrátila myšlenka na propojení projektu se zajímavými lokálními umělci a naplánování nějaké větší akce v interiéru.


Ve správný čas na správném místě - měla tu čest poznat se osobně hned s několika zajímavými autory a umělci

Měla jsem v hlavně zajímavou lokalitu - nově vzniklý fotoateliér v industriálním stylu, do kterého se svým designem ladily nádherné šperky od CAFELIGHT, do kterých jsem se na proběhlém Dyzajn marketu doslova zamilovala. Jednalo se o šperky z betonu, stříbra a minerálů a musím říci, že přesně ta kombinace byla pro šedovlasé ženy v kombinaci s industriální lokalitou to pravé. Navíc šperky jsou kombinované se stříbrem a surovou formou minerálů, což je naprosto famózní kombinace (jsem velikým příznivcem minerálů).







Nádherné betonové šperky, kráslě ladily k šedým vlasům.
Šperky z betonu, stříbra a minerálů, foto: CAFELIGHT

V CAFELIGHT jsem se setkala nejdříve jako zákaznice a následně jako partner s naprosto přátelským a vřelým přístupem. Tento přístup se odráží i v jejich nádherných špercích, které jsou krásnou ukázkou toho, že v jednoduchosti je krása a dokonalost. Díky zajímavé kombinaci betonu, stříbra a minerálů vznikají naprosto luxusní originální šperky.




Všechny šperky naleznete na www.cafelight.cz



Chci v projektu podporovat právě lokální tvůrce

Foto projektem SAMA SEBOU - Stříbrovláska chci tedy podporovat nejen přírodní krásu žen jako takovou, ale upozornit i na další možnosti a faktory, které se mohu propojovat.


Jedinečnost různých lokalit a míst, unikátnost práce lidí. Líbí se mi podporovat lokální tvůrce, protože to je ta budoucnost, kterou si přeji pro další generace...návrat k lokálnosti a udržitelnosti! K nenakupování na kvantitu, ale kvalitu. Chci podporovat obchodníky, kteří svojí práci dělají s láskou a ta se pak odráží v jejich službách, výrobcích a produktech. A to se mi v tomto prvním focení povedlo a těším se na další podobné navázané spolupráce...






Šaty z přírodních vláken s navrhované a šité s láskou

Dále jsem se proto obrátila na českou autorku šatů Annu Jánskou, která navrhuje šaty a oblečení a její vize naprosto souzní s myšlenkou projektu Stříbrovlásek. Anna Jánská chce, aby se ženy v jejích šatech cítily svobodné a takové, jaké skutečně jsou. V každých šatech je kousek jejího srdce, protože je navrhuje tak, aby z nich měly radost jak zákaznice, tak i ona sama. Proto vybírá ty nejkvalitnější materiály a preferuje české výrobce, přírodní vlákna a pracuje na principu fair-play.



Šaty jsme s Annou ladily tak, aby přesně vystihly a propojily daný okamžik a myslím, že se nám to povedlo. Kombinace košilových šatů v modrých, fialových a šedých odstínech působila naprosto dokonale a všem stříbrovláskám skvěle padly a působily v nich jako "královny", což se samozřejmě odráželo i na náladě při focení.


Vznikla série fotografií, která zachycuje obrovskou rozmanitost

Povedlo se nám zachytit ženy různého věku (30-60 let) a různých proporcí (velikostně 36-50) a ukázat, že ženy i se svými šedými vlasy nemusí působit neupraveně a nedbale, ale naopak mohou zazářit více, než kdykoliv dříve, a to v jakémkoliv věku, posuďte sami.

Ženy, které se nebojí svých šedin a bílých vlasů.
Šedé vlasy nemusí působit staře, naopak.

I Anna Jánská se účastní snad každého pražského Dyzajn marketu takže vřele doporučuji navštívit i jí případně nahlédnout na její web: www.annajanska.com.


Líčení v souladu s přírodou a jejími principy

Protože jsem zastáncem přírodních faktorů ať je jedná o šperky, či šaty, tak jsem se spojila s posledním partnerem a to společností, která reprezentuje přírodní a bio kosmetiku BiOOO.cz.


Sama totiž přírodní kosmetiku používám, a proto to pro mě byla jasná volba. Díky ní můžeme jako ženy vypadat ještě krásněji, a přitom nás nezatěžuje svými nežádoucími složkami jako běžná konvenční kosmetika.


Video ukázka z akce (autor CAFELIGHT):


Hlavním cílem této foto sešlosti bylo zachytit pohromadě větší počet žen se svými přirozeně prošedivělými vlasy a bořit zažité mýty o tom, že šedé vlasy jsou znakem stáří a nedbalosti.

Díky lehkému líčení od BiOOO.cz ve spolupráci s vizážistkou a stylistkou Helenou Turkovou, která byla pro tuto akci v pozici konzultanta, partnera i sponzora, se povedlo vytvořit líčení, které podtrhlo krásku každé ženy a vše do sebe zapadlo jako skládanka.



Děkuji všem zúčastněným sponzorům a partnerům: Helena Turková, Anna Janska, CAFÉ LIGHT, BiOOO.cz, stříbrovláskám a jiným účastníkům....bylo to opravdu dechberoucí setkání. Tolik krásných stříbrovlasých žen pohromadě ... ta síla a energie byla neuvěřitelná!



Stříbrovlásky pohromadě včetně fotografky Remi Doe.
První foto sešlost projektu SAMA SEBOU - Stříbrovláska


fotografka Remi Doe








286 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page